Aktivnosti

AKTIVNE POČITNICE? VSEKAKOR!

Ste med dopustniki, ki imajo radi aktivne počitnice? Bi radi dan preživeli kar se da aktivno? Pustolovščine v Savinjski dolini čakajo na vas, saj vam naša dolina zelenega zlata ponuja številne aktivnosti.

Kolesarjenje

S svojo lokacijo ponuja Savinjska dolina odlično izhodišče za vaše kolesarske podvige. Lahko se zapeljete po označenih ravninskih poteh skozi hmeljišča, ali pa se podate na avanturo po strmih pobočjih okoliških hribov. Vse kolesarske poti so dobro označene.

Ribarjenje

Savinjska dolina s svojimi vodotoki ponuja veliko izbiro za ribiče. Na voljo sta vam ribnik Preserje in Braslovško jezero, če pa ste ljubitelj brzic pa je tu za vas reka Savinja, ki teče ob našem kampu. Dovolilnice za vse lokacije lahko kupite pri nas ali preko spleta.

Plezanje

V bližnji okolici imamo kar nekaj dobrih plezalnih lokacij. Marija Reka, Vransko. Kotečnik, Okrešelj in Igla so vse naravna plezališča, dobro označena in primerna za vse zahtevnostne stopnje. V primeru slabega vremena je v bližnjem Celju tudi plezalna stena.

Pohodništvo

Za umirjene jutranje ali večerne sprehode, je ob Savinji in med hmeljišči urejena pot, za zahtevnejše pa okoliški hribi ponujajo dih jemajoče razglede - primerne za vse zahtevnostne stopnje. Pri nas so vam na voljo tudi pohodniški zemljevidi.

Kopanje

Bližnja jezera - Šmartinsko, Velenjsko, Braslovško, vedno hladna reka Savinja, ter letni bazen v Preboldu ponujajo prijetno ohladitev v vročih poletnih mesecih. V primeru slabega vremena so v bližini (Topolšica, Celje, Laško) tudi pokriti bazeni.

Rekreacija

Za aktivnejše sta v bližini, dva športna parka z različnimi igrišči tako za posamične kot skupinske športe (tenis, košarka, nogomet, odbojka na mivki...). V obeh športnih parkih so številna otroška igrala. V bližnji okolici je možna tudi ježa konj.